Monthly Archives: Жовтень 2018

Робота гуртків технічної творчості

В закладі професійної освіти працюють 11 гуртків технічної творчості, які мають своєю метою розвиток  пізнавальної активності учнів до обраної професії.

На занятті гуртка «Хутровичок» учням з професії «кушнір-розкрійник; кравець» стало у пригоді знання ручних швів, які вони опанували на уроках виробничого навчання. Учні власноруч виготовили необхідне приладдя – гольники  у вигляді капелюшків.

День правової освіти

Відповідно плану у  Центрі пройшов  день правової освіти.  В   групах третього курсу юрисконсультом Максимовичем В.С. був поведений цикл інформаційних бесід за  темами : «Випускник закладу професійної  освіти: права та обов’язки» і «Працевлаштування  випускників ЗП(ПТ)О: юридичні аспекти».

Поетапна кваліфікаційна атестація в групі № 22 з професії «перукар(перукар- модельєр)»

В групі №22 з професії «перукар(перукар – модельєр)» проведено поетапну кваліфікаційну атестацію . Професійний іспит учні пройшли успішно : всім присвоєно кваліфікацію «перукар»

Інноватика в сучасній освіті

23 – 24 жовтня 2018 року заклад професійно-технічної освіти взяв участь у  Десятій  міжнародній  виставці «Інноватика в сучасній освіті» (м. Київ).  У номінації «Інноваційне освітнє середовище: нові виклики та сучасні рішення» Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області» нагороджено срібною медаллю.

Директор Центру Н.Г.Ткаченко на науково-практичної конференції виступила з доповіддю «Співпраця закладів професійної (професійно-технічної) освіти з роботодавцями: інноваційні шляхи розвитку соціального партнерства».

Участь у ВЕА FORUM 2018

Педагогічні працівники закладу освіти взяли  участь у ІІІ-му україно-німецькому форумі “ВЕА 2018, в рамках якого відбувся  круглий стіл  «Розвиток дуальної системи в Україні».

Учасники: представники влади, бізнесу, професійно –технічних закладів освіти та  студенти.

Перший урок виробничого навчання з професії «Кухар; кондитер»

Перший урок  виробничого навчання в групі № 3 з професії «Кухар; кондитер» пройшов у приміщеннях закладу ресторанного господарства  торгівельного центру «Сільпо». Учні ознайомились зі взаємозв’язком  між цехами  та підсобними приміщеннями, санітарно – гігієнічними вимогами до них.

Історичний екскурс «Козацька кров пульсує та гуде»

Учні  групі № 2  з професії «швачка » разом з бібліотекарем Бакуменко Т.А  здійснили історичний екскурс «Козацька кров пульсує і гуде», який був присвячений козакам, їх історії, культурі, подвигам, славі та повсякденному життю, адже 14-го жовтня вся Україна відзначала День українського козацтва.

В ході бесіди учні ознайомились з електронною  книжковою виставкою під назвою «Козацька моя Україна» та  дізналися: щоб стати справжнім козаком, треба було бути кмітливим, освіченим, знатися на музичних інструментах, врешті-решт, довести свою сміливість  ».. Тому наступним етапом спілкування став справжній іспит на знання клейнод, давніх українських музичних інструментів та уславлених імен. Це було розгадування тематичного кросворду та гра «Козацькі скарби».  Варто сказати, що майбутні швачки впорались із відновленням здобутої старовини на «Відмінно» і охоче озвучили складені ними з частин такі приказки, як «Козак сам не їсть, а коня нагодує», «Добрий козак бачить, де отаман скаче» та багато інших. Адже що може бути ціннішим, ніж народна мудрість?

         Саме таким насиченим та захопливим був історичний екскурс, проведений в бібліотеці.

Зустріч з представниками Національної скаутської організації України «ПЛАСТ»

До закладу професійної освіти завітали  представникі Національної скаутської організації України «ПЛАСТ», які презентували учням основні напрями діяльності своєї організації.

Голова осередку пластунів  у Харківській області  Ірина Голубєва  розповіла про скаутський рух взагалі та в Україні зокрема, а також продемонструвала деякі методи роботи, які використовуються в організації.

Під час презентації учасникам зустрічі були представлені паперові та відео-матеріали, які ілюструють діяльність Національної скаутської організації України «ПЛАСТ».

Засідання клубу «Між нами, дівчатами»

Відбулось чергове практичне засідання клубу для дівчат «Між нами дівчатами», яке було присвячене козацьким стравам української національної кухні.

Учасниці клубу ознайомились з історією козацьких страв та сто аровиннисми рецептами їх приготування, потім приготували справжній козацький куліш  і вареники та частували своїх одногрупників.

 Козацький обід удався на славу. Цьому сприяли  веселий настрій, чудовий куліш, дотепний гумор та задушевна пісня.