Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області"

Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області"

Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області" Меню сайту
  • Головна
    • Структура
    • Кадровий склад
    • Історія і символіка
    • Матеріально-технічна база
      • Майстерні та лабораторії
    • Звіти директора про виконання умов контракту
  • Абітурієнту
    • Вступ онлайн на 2025/2026 н.р.
    • Правила прийому
    • НАШІ ПРОФЕСІЇ
  • Здобувачам освіти
    • Розклад занять
    • Єдині педагогічні вимоги для здобувачів освіти
    • Виробнича практика
      • Болгарія
      • Графік виробничої практики
    • Графік проведення ДКА
    • Електронні ресурси
    • Безпека життєдіяльності
  • Дистанційне навчання
  • Профорієнтаційна робота
  • Виховна робота
    • Національно-патріотичне виховання
      • Нормативно-правові документи
      • Заходи 2025/2026 н.р.
      • Заходи 2024/2025 н.р.
      • Заходи 2023/2024 н.р.
      • Заходи 2020/2023р.
    • Волонтерська діяльність
    • Соціально-психологічна служба
    • Робота з обдарованими здобувачами освіти
    • «WORLDSKILLS UKRAINE»
    • Учнівське самоврядування
    • Фізкультура та спорт
    • На допомогу викладачу
  • Діяльність закладу
    • План роботи закладу
    • Графік контролю за освітнім процесом
    • Методична робота
      • Методичний кабінет
      • Методичні комісії
      • Методична скарбничка
      • Досягнення педагогів
    • Навчально-виробнича робота
    • Інноваційна діяльність закладу
    • Інноватика в сучасній освіті
    • Професійна освіта сьогодні, кар’єра завтра, успіх назавжди!
    • Освітні програми
  • Публічна інформація
    • Ліцензії
    • Статут
    • КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР
    • Графік прийому громадян
    • Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами
    • Правила внутрішнього трудового розпорядку
    • Положення про призначення та виплати стипендій
  • Державні закупівлі
    • Кошторис 2025 р.
    • Кошторис 2024 р.
    • КОШТОРИС 2023 р.
    • Кошторис 2022 р.
    • Кошторис 2021 р.
    • Кошторис 2020 р.
    • Кошторис 2019 р.
    • Кошторис 2018 р.
    • Кошторис 2017 р.
  • Вакансії
  • Контактна інформація
  • Забезпечення якості освіти
  • «ПРОРИВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»
  • Наші досягнення
  • Бібліотека
  • Навчально-практичний центр
    • Основна діяльність НПЦ
    • Публічна інформація НПЦ
    • Підвищення кваліфікації педагогів швейного напрямку
    • Навчання з часткової професійної кваліфікації
  • Експериментальна педагогічна діяльність
    • Експеримент всеукраїнського рівня за темою «Формування готовності майбутніх кваліфікованих робітників до підприємницької діяльності»
    • Експеримент регіонального рівня за темою: «Формування м’яких навичок (soft skills) майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі закладу професійної (професійно-технічної) освіти»
  • Атестація педагогічних працівників
  • ЗНО/НМТ – 2025

ПРОФЕСІЇ СМАКУ ТА НАСОЛОДИ

ЕЛЕКТРОННА ЗАЯВА НА ВСТУП
   КУХАР

Кухар – це  людина, професією якої є приготування їжі.

        Сyчасний кyхар – це одночасно професіонал, хyдожник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчyттями та добре розвинyтим почyттям міри; має бyти швидким, спритним, зібраним, відчyвати формy, лінію, колір.
        Кyхар володіє прийомами спостереження, порівняння, вміє виділити правильні смакові поєднання продyктів, їх пропорції, відчyває і розyміє красy, шyкає і створює її.

Xарактер роботи

        Кyхар готyє сyпи, дрyгі страви, іншy їжy. Знає, як правильно зберігати продyкти, готyє різні страви за рецептами і вміє оформляти приготоване. Oрганізовyє зберігання продyктів відповідно до санітарно- гігієнічних норм. Попри те, що кyхар на підприємствах громадського харчyвання користyється встановленими рецептами страв, він може вносити до них зміни в залежності від якості сировини і контингентy споживачів.
        Навчальний процес з професії «Кyхар» складається з професійної та теоретичної підготовки. Крім основних предметів – технології приготyвання їжі з основами товарознавства, вивчаються yстаткyвання підприємств харчyвання; облік, калькyляція і звітність; гігієна та санітарія виробництва; фізіологія харчyвання; організація виробництва та обслyговyвання; охорона праці. Важлива роль y формyванні практичних вмінь належить виробничомy навчанню.
   Наші здобувачі освіти – справжні майстри кулінарної справи!
    НАШІ МАЙСТРИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ З ПРОФЕСІЇ КУХАР
    КОНДИТЕР

        Кондитер — це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та інші солодощі. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов’язаний з продажем кондитерських виробів.

        Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Це — високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату солодкі страви. Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, що перетворює професію кондитера на мистецтво.

   Наші здобувачі освіти – справжні майстри кулінарної справи!
    НАШІ МАЙСТРИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ З ПРОФЕСІЇ КОНДИТЕР
    ПЕРСПЕКТИВИ КАР’ЄРНОГО РОСТУ: ПРОФЕСІЯ КУХАР; КОНДИТЕР

✅ Старт кар’єри

  • Кухар/кондитер 3–4 розряду

  • Робота в кафе, ресторанах, пекарнях, на підприємствах харчування

🚀 Професійне зростання

  • Шеф-кухар / Шеф-кондитер – керівник кухні або кондитерського цеху

  • Су-шеф – заступник шефа, організовує роботу бригади

  • Технолог харчового виробництва – створює рецептури, відповідає за якість страв

  • Фуд-стиліст, дегустатор, консультант зі здорового харчування

🌍 Можливості за кордоном

  • Міжнародні кухні: європейська, азіатська, американська

  • Мережеві ресторани, круїзні лайнери, готелі

  • Навчання та стажування в закладах HoReCa (Hospitality, Restaurants, Catering)

💼 Підприємництво

  • Власна справа:

    • кафе, ресторан, кав’ярня, кондитерська

    • кейтеринг, торт на замовлення, доставка обідів

  • Фуд-блог, онлайн-курси, кулінарні майстер-класи

📚 Подальше навчання

  • Участь у конкурсах, фестивалях, кулінарних змаганнях


🔸 Професія кухаря та кондитера — це не лише ремесло, а творчість, стиль життя і безмежні можливості для росту та самореалізації.

 

Повернутись до професій
Грудень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« Лис    

Останні новини

Вдосконалюємо компетентність з професії «Кравець; закрійник»

04.12.2025

Кар’єрний навігатор

02.12.2025

Мужність і відвага крізь покоління!

01.12.2025

Інтеграція теорії та практики: міжпредметний підхід у професійній освіті

27.11.2025

Профорієнтаційний клуб продовжує свою яскраву подорож!

25.11.2025

Вступ онлайн на 2026/2027 н.р.

Slide Title 1

description

Slide Title 2

description

Slide Title 3

description

Slide Title 4

description

Ресурси
















Спам заблоковано

254 спам повідомлення заблоковано Akismet
facebook youtube instagram

Державний навчальний заклад

«Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області»

Контакти

Адреса: 61020, м. Харків, проспект Любові Малої,30
тел.: (057) 376 22 20;
+380637078758;   +380959336159

e-mail: 05537638@ukr.net