Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області"

Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області"

Державний навчальний заклад "Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області" Меню сайту
  • Головна
    • Структура
    • Кадровий склад
    • Історія і символіка
    • Матеріально-технічна база
      • Майстерні та лабораторії
    • Звіти директора про виконання умов контракту
  • Абітурієнту
    • Вступ онлайн на 2025/2026 н.р.
    • Правила прийому
    • НАШІ ПРОФЕСІЇ
  • Здобувачам освіти
    • Розклад занять
    • Єдині педагогічні вимоги для здобувачів освіти
    • Виробнича практика
      • Болгарія
      • Графік виробничої практики
    • Графік проведення ДКА
    • Електронні ресурси
    • Безпека життєдіяльності
  • Дистанційне навчання
  • Профорієнтаційна робота
  • Виховна робота
    • Національно-патріотичне виховання
      • Нормативно-правові документи
      • Заходи 2023/2024 н.р.
      • Заходи за 2020/2023р.
    • Волонтерська діяльність
    • Соціально-психологічна служба
    • Робота з обдарованими здобувачами освіти
    • «WORLDSKILLS UKRAINE»
    • Учнівське самоврядування
    • Фізкультура та спорт
    • На допомогу викладачу
  • Діяльність закладу
    • План роботи закладу
    • Графік контролю за освітнім процесом
    • Методична робота
      • Методичний кабінет
      • Методичні комісії
      • Методична скарбничка
      • Досягнення педагогів
    • Навчально-виробнича робота
    • Підготовка до нового навчального року
    • Інноваційна діяльність закладу
    • Інноватика в сучасній освіті
    • Професійна освіта сьогодні, кар’єра завтра, успіх назавжди!
    • Вибір проектів підручників
    • Дуальна форма навчання
    • Освітні програми
  • Публічна інформація
    • Ліцензії
    • Статут
    • КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР
    • Графік прийому громадян
    • Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами
    • Правила внутрішнього трудового розпорядку
    • Положення про призначення та виплати стипендій
  • Державні закупівлі
    • Кошторис 2025 р.
    • Кошторис 2024 р.
    • КОШТОРИС 2023 р.
    • Кошторис 2022 р.
    • Кошторис 2021 р.
    • Кошторис 2020 р.
    • Кошторис 2019 р.
    • Кошторис 2018 р.
    • Кошторис 2017 р.
  • Вакансії
  • Контактна інформація
  • Забезпечення якості освіти
  • «ПРОРИВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»
  • Наші досягнення
  • Бібліотека
    • Регламентуючі документи
    • Інформаційна база
    • Електронні ресурси
    • Соціокультурна діяльність
    • Віртуальна галерея
    • Методичні рекомендації бібліотекарки
  • Навчально-практичний центр
    • Основна діяльність НПЦ
    • Публічна інформація НПЦ
    • Підвищення кваліфікації педагогів швейного напрямку
    • Навчання з часткової професійної кваліфікації
  • Експериментальна педагогічна діяльність
    • Експеримент всеукраїнського рівня за темою «Формування готовності майбутніх кваліфікованих робітників до підприємницької діяльності»
    • Експеримент регіонального рівня за темою: «Формування м’яких навичок (soft skills) майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі закладу професійної (професійно-технічної) освіти»
  • Атестація педагогічних працівників
  • ЗНО/НМТ – 2025
  • Профорієнтаційні заходи центу
  • Профорієнтаційні заходи центу

ПРОФЕСІЇ СМАКУ ТА НАСОЛОДИ

ЕЛЕКТРОННА ЗАЯВА НА ВСТУП
   КУХАР

Кухар – це  людина, професією якої є приготування їжі.

        Сyчасний кyхар – це одночасно професіонал, хyдожник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчyттями та добре розвинyтим почyттям міри; має бyти швидким, спритним, зібраним, відчyвати формy, лінію, колір.
        Кyхар володіє прийомами спостереження, порівняння, вміє виділити правильні смакові поєднання продyктів, їх пропорції, відчyває і розyміє красy, шyкає і створює її.

Xарактер роботи

        Кyхар готyє сyпи, дрyгі страви, іншy їжy. Знає, як правильно зберігати продyкти, готyє різні страви за рецептами і вміє оформляти приготоване. Oрганізовyє зберігання продyктів відповідно до санітарно- гігієнічних норм. Попри те, що кyхар на підприємствах громадського харчyвання користyється встановленими рецептами страв, він може вносити до них зміни в залежності від якості сировини і контингентy споживачів.
        Навчальний процес з професії «Кyхар» складається з професійної та теоретичної підготовки. Крім основних предметів – технології приготyвання їжі з основами товарознавства, вивчаються yстаткyвання підприємств харчyвання; облік, калькyляція і звітність; гігієна та санітарія виробництва; фізіологія харчyвання; організація виробництва та обслyговyвання; охорона праці. Важлива роль y формyванні практичних вмінь належить виробничомy навчанню.
   Наші здобувачі освіти – справжні майстри кулінарної справи!
    НАШІ МАЙСТРИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ З ПРОФЕСІЇ КУХАР
    КОНДИТЕР

        Кондитер — це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та інші солодощі. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов’язаний з продажем кондитерських виробів.

        Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Це — високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату солодкі страви. Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, що перетворює професію кондитера на мистецтво.

   Наші здобувачі освіти – справжні майстри кулінарної справи!
    НАШІ МАЙСТРИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ З ПРОФЕСІЇ КОНДИТЕР
    ПЕРСПЕКТИВИ КАР’ЄРНОГО РОСТУ: ПРОФЕСІЯ КУХАР; КОНДИТЕР

✅ Старт кар’єри

  • Кухар/кондитер 3–4 розряду

  • Робота в кафе, ресторанах, пекарнях, на підприємствах харчування

🚀 Професійне зростання

  • Шеф-кухар / Шеф-кондитер – керівник кухні або кондитерського цеху

  • Су-шеф – заступник шефа, організовує роботу бригади

  • Технолог харчового виробництва – створює рецептури, відповідає за якість страв

  • Фуд-стиліст, дегустатор, консультант зі здорового харчування

🌍 Можливості за кордоном

  • Міжнародні кухні: європейська, азіатська, американська

  • Мережеві ресторани, круїзні лайнери, готелі

  • Навчання та стажування в закладах HoReCa (Hospitality, Restaurants, Catering)

💼 Підприємництво

  • Власна справа:

    • кафе, ресторан, кав’ярня, кондитерська

    • кейтеринг, торт на замовлення, доставка обідів

  • Фуд-блог, онлайн-курси, кулінарні майстер-класи

📚 Подальше навчання

  • Участь у конкурсах, фестивалях, кулінарних змаганнях


🔸 Професія кухаря та кондитера — це не лише ремесло, а творчість, стиль життя і безмежні можливості для росту та самореалізації.

 

Повернутись до професій
Червень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Тра    

Останні новини

Участь у засіданні комісії з захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня бакалавр спеціальності 182 «Технології легкої промисловості».

18.06.2025

Наші перемоги у Відкритому відбірковому турі XXVIII Чемпіонату України СПУ «Золотий лев» 2025

18.06.2025

Керівник закладу освіти взяла участь у державній кваліфікаційній атестації випускників коледжу

16.06.2025

Школа лідерів каже “до зустрічі”!

16.06.2025

Вітаємо з Днем легкої промисловості

06.06.2025

Вступ онлайн на 2025/2026 н.р.

Slide Title 1

description

Slide Title 2

description

Slide Title 3

description

Slide Title 4

description

Ресурси
















Спам заблоковано

254 спам повідомлення заблоковано Akismet
facebook youtube instagram

Державний навчальний заклад

«Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області»

Контакти

Адреса: 61020, м. Харків, проспект Любові Малої,30
тел.: (057) 376 22 20;
+380637078758;   +380959336159

e-mail: 05537638@ukr.net