Ярмарок професій

ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ

«Кушнір-розкрійник; кравець»

    Одяг сучасної людини повинен бути не тільки гарним, практичним, але й теплим. А такий одяг ти зможеш виготовити з натурального чи штучного хутра. Це справа не проста, потребує уваги, терпіння, вміння. Опанувавши професії «Кушнір-розкрійник; кравець» ти зможеш підкреслювати індивідуальність людини в одязі з хутра.
Знання властивостей хутра: норки, песця, лисиці, каракуля, овчини, кроля; вміння підібрати його за кольором, відтінком, висотою волосяного покрову, дадуть можливість вірно виконувати розкрій та пошиття неповторних хутрових виробів: пальто, манто, жакетів, головних уборів та ін.
Ти все це опануєш в обраній професії, яка дає можливість організувати власну справу та забезпечить тобі впевненість у завтрашньому дні.

«Кравець» , «Кравець – закрійник»

Не варто сумувати через те, що не можеш придбати в модному бутіку річ, що тобі до вподоби. Бути одягненою по останньому писку моди не так вже й складно. Головне дуже цього забажати! А допоможуть тобі в цьому професії «Кравець» та «Кравець; закрійник».
Оволодіваючи професіями ти поступово навчишся шити одяг різного асортименту: дитячий одяг, сукні, спідниці, брюки, жакети, пальто, зможеш виконувати примірки на замовника, тобто шити одяг індивідуально.
Ти будеш знати властивості різних швейних матеріалів та вміти працювати на сучасному швейному обладнанні, а також оздоблювати одяг різними техніками. Як приємно кожному з нас, коли наш одяг нам пасує та гарно відповідає фігурі. Це – заслуга закрійника. Адже пошиттю швейних виробів передує моделювання та конструювання одягу. Будучи закрійником ти будеш знімати мірки з конкретної фігури, будувати креслення деталей одягу, виконувати розкладку лекал на тканині, розкроювати тканину. Після примірки виробу на замовника ти зможеш внести уточнення в конструкцію виробу відповідно до певної фігури. А найважливіше, що саме від смаку і вміння закрійника залежить цілісність стилю та образу замовника.
Створені тобою неповторні моделі одягу – стежка до вершини захоплюючої «високої моди».
Не забувай, що без одягу на вулицю не вийде жодна людина!
Вміння одягати людей – професія на всі часи!
     
 
       У  ліцеї кожного навчального року проводяться конкурси фахової майстерності з метою виявлення обдарованих учнів, підвищення їх професійної майстерності та розвитку творчих здібностей, постійного поповнення і поглиблення знань, освоєння учнями високопродуктивних методів праці. Конкурси сприяють підготовці учнів до максимальної реалізації своїх знань, вмінь та навичок.
  

  

У конкурсі на кращого учня з професій швейного профілю, який проводиться двома турами (теоретичний і практичний), брали участь 20 учнів груп першого і другого курсу, професії «Кушнір-розкрійник; кравець», «Кравець».
Переможці конкурсу:
Ікурс, група №2, професія «Кравець»:
1 місце-Волошина І.
2 місце – Щевич О.
3 місце – Орябинська А.
ІІ курс, група №21, професія «Кушнір-розкрійник; кравець»:
2 місце – Попович Т. і Третяк Л.
3 місце – Борова М. і Літвіченко О.
 

«Перукар (перукар-модельєр)»

 
Ти вирішила щось змінити в собі? Почни з зачіски!
Поексперементуй з різними стилями! Недарма ж французи кажуть: не має некрасивих жінок, є жінки з недоглянутим волоссям. Як зачаровує, коли під умілими руками майстра створюється новий образ.
Опанувавши професію перукаря ти зможеш сама створити індивідуальний стиль для будь-якої клієнтки, а серед них напевно ж будуть твої подруги, родичі, приятельки.
Тобі будуть під силу будь-які зачіски: і неслухняні кудрі, й строгі прядки, й грайливі чілки.
Адже ти станеш майстром по виконанню модельних зачісок відповідно до напрямків моди.
 

«Кухар; кондитер»

     Ти вважаєш, що вмієш готувати їжу? Може й так – їжу готує кожний. Але щоб стати справжнім фахівцем необхідно опанувати професію «Кухаря; кондитера». Кухар – центральна фігура на підприємстві, він і лікар, і художник.
Ти навчишся готувати смачні, дієтичні, складні страви з овочів, риби, мяса, борошна, яєць, сиру та інших продуктів харчування; навчишся прикрашати ці страви в банкетному виконанні.
Людина живе не для того, щоб їсти, а їсть для того щоб жити. Це основне правило в професії кухарів; кондитерів.