Monthly Archives: Червень 2021

Державна кваліфікаційна атестація у групі № 32 з професії “Швачка”.

Здобувачі освіти групи № 32  успішно склали Державну кваліфікаційну атестацію з професії “швачка”.

Кваліфікаційна комісія розглянула результати учнівських пробних кваліфікаційних робіт, зведені відомості успішності, виробничі характеристики та дипломні роботи і встановила відповідність рівня професійної підготовки здобувачів освіти до вимог Державного стандарту з професії та їх готовність самостійно виконувати виробничі завдання згідно з кваліфікаційною характеристикою (швачка 4 розряду).

На іспиті були присутні представники підприємств – замовників робочих кадрів – ФОП В.В. Снельник та ТОВ «ВО Харків»

Вітаємо випускників – 2021  з успішним завершенням навчання. Бажаємо в майбутньому творчо працювати над собою, удосконалювати свою майстерність і отримувати задоволення від своєї праці!

Літня виробнича практика- 2021 у сонячному місті Варна, Болгарія.

Здобувачі освіти закладу професійної освіти з професії  «Кухар;кондитер» проходять виробничу практику та стажування в курортному комплексі Золоті Піски (Golden Sands), ( місто Варна,Республіка Болгарія) в готелі «Меліа Гранд Ермітаж» (Melia Grand Hermitage ).

Перший тиждень роботи для наших учнів видався дуже насиченим та цікавим: переїзд в комфортабельному автобусі на місце виробничої практики та стажування, знайомство з персоналом готелю, рестораном та кухнею; ознайомлення з умовами праці та засвоєння своїх обов`язків тощо.

Літня виробнича практика на курортах Болгарії — відмінний варіант для набуття досвіду та удосконалення навичок з професій кулінарного напрямку.

Пишаємося нашими учнями! Бажаємо успішного прходжненя практики! Далі буде…

Участь у святкуванні Дня молоді у Новобаварському районі.

Здобувачі освіти та педагогічні працівники закладу освіти прийняли  активну участь у святкуванні Дня молоді , що проводилось у Новобаварському районі нашого прекрасного міста..

У парку ім. Ф. Сафарова театр мод «ШАРМ» представив яскраве дефіле, в яке увійшли колекції «Червона троянда», «Мальви» та «Ритми  міста».

Крім того, здобувачі освіти представили можливості своїх професій у  цікавих майстер-класах. Кожен охочий міг стати  дизайнером одягу і  стилістом онлайн, дізнатися який з нього майстер карвінгу.

А відчайдухи – модниці приміряли на собі тренд цього літа – пірсінг для волосся ,суть якого  полягає у вплітанні в коси різноманітних кілець, прикрас і різних оригінальних деталей

Щорічно в м. Харкові проводиться конкурс «Молода людина року» Звання присуджується за вагомі досягнення в різних галузях суспільного життя

В рамках святкування  Дня молоді в Новобаварському районі відбулося нагородження переможців та лауреатів районного етапу міського конкурсу “Молода людина року” .

В цьому році у номінації «Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти» перемогу виборола Кадигроб Катерина , здобувач освіти з професії «перкукар (перкукар-модельєр)»ДНЗ «Регіональний ЦПО швейного виробництва та сфери послуг Харківської області»

«Блиск та краса» – літній апсайклінг

        Черговий раз «Творча майстерня «Час експериментів»» зібрала в бібліотеці небайдужих до відповідального споживання та виробництва здобувачів освіти. Цього разу проявити фантазію та творчі здібності молодь змогла, перетворивши звичайний пеньок засохлого спиляного дерева та оптичні диски, що вже відходять в історію, в чудовий предмет інтер’єру бібліотеки. Процес був кропітким та довготривалим, але результат себе справдив: новенький журнальний столик добре вписався в куточок релаксу біля каміну та м’якенького пуфа

Участь у проведенні круглого столу «Педагогічні умови формування підприємницької компетентності майбутніх кваліфікованих робітників»

Педагогічний колектив Центру  взяв участь у проведенні круглого столу «Педагогічні умови формування підприємницької компетентності майбутніх кваліфікованих робітників», організованому Інститутом  професійно-технічної освіти НАПН України, Лабораторією професійної кар’єри ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в рамках експерименту всеукраїнського рівня «Формування готовності майбутніх кваліфікованих робітників до підприємницької діяльності».

Учасники експерименту обговорили питання:

  • участь структурних підрозділів закладів освіти (центри кар’єри, бізнес-центри, навчальні центри, психологічні центри тощо) у розвитку підприємницької компетентності учнівської молоді;
  • оновлення змісту професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників для сприяння розвитку в них підприємницької компетентності (аналіз досвіду реалізації програми експериментальних заходів; презентація авторських розробок);
  • роль соціальних партнерів закладів освіти у підготовці молоді до підприємницької діяльності (представлення досвіду співпраці з партнерами для підготовки молоді до підприємницької діяльності ).

Заступник директора з НВР Гречана О.І. презентувала досвід роботи педагогічного колективу Центру з формування підприємницької компетентності здобувачів освіти.

Батьки – не командири, а друзі!

Підлітковий вік – саме той важливий та відповідальний етап у вихованні, коли взаємини батьків та дітей  балансують на межі. Дитина часто дратується, буває, що не добирає слів, ставиться до батьків  то вороже, то холодно. Виною всьому – гормональний дисбаланс та багато інших чинників , які батькам варто знати.

Упродовж місяця соціально-психологічною службою закладу проводилось опитування здобувачів освіти  на тему «Що не вистачає підліткам у спілкуванні з батьками» .Найбільш поширені відповіді були зібрані у просвітницькому відеоролику, який створили  члени ради учнівського самоврядування і поширили батьківськими чатами .В основі дружби батьків і дітей — повага до думок, слів, інтересів, вчинків . Визнання дитини особистістю, пошук спільних тем для розмови, способів приємно провести час один з одним і багато іншого.

Батьківська любов – це могутня сила виховання, це здатність відчувати серцем найтонші духовні потреби людини; вона передається від батька і матері дитині без слів і пояснень.

(В.О.Сухомлинський)

 

Прийди, прийди до мене, неділенько зелена

Трійця завжди вважалася дівочим святом. Дівчата плели вінки, опускаючи їх у річку для ворожіння. Потім вони йшли в ліс гуляти. До цього дня пекли коровай і роздавали його в лісі незаміжнім дівчатам. Ці шматочки сушили і берегли до весілля, замішуючи потім сухарі в тісто для весільного короваю. Вважали, що вони принесуть у нову сім’ю благополуччя і любов. Потім під берізкою організовували пікнік – святкову трапезу.

Відповідно традиціям предків  вирішили вчинити  учасниці клубу «Між нами, дівчатами» та провести заключне в цьому році засідання за темою – « Обрядові дійства літнього циклу українських народних свят» на лоні природи. Під час проведення засідання дівчата дізнались як українці святкували найбільш шановані літні свята та навчились плести цілющі вінки.

Державна кваліфікаційна атестація з професії “Перукар (перукар-модельєр»

Проведено Державну кваліфікаційну  атестацію у групі № 34 з професії “Перукар (перукар-модельєр)»(майстер виробничого навчання Марина ГРЕЧАНА, класний керівник Олена ЛЕНІВЕНКО, викладач професійно-теоретичної підготовки Людмила ПОЛЯКОВА) .

Здобувачі освіти  представили на розгляд  комісії пробні кваліфікаційні та  письмові екзаменаційні роботи. Всі здобувачі освіти успішно склали випускний іспит та отримали кваліфікацію перукар І класу.

Омріяні дипломи кваліфікованих робітників  отримали 23 випускники, 1 з яких – диплом з відзнакою.

  Цей момент був особливо хвилюючим для батьків випускників, які прийшли розділити радість своїх дітей.

Цей день закарбується в історії закладу освіти та серцях випускників. Віримо, що попереду на них чекають великі перемоги і світле майбуття!

 Щиро вітаємо випускників із завершенням навчання та бажаємо професійного зростання, миру, добра і Божого благословення!

Нехай щастить Вам, дорогі наші випускники!

Професійна освіта – вдалий початок успішної карьєри

В сучасних умовах успішна кар’єра є невід’ємною складовою самореалізації людини, засобом і чинником, які сприяють її самоствердженню у цьому світі, процесом, в якому найповніше реалізуються особистістний і соціальний потенціал особистості. 

Отримання професії , яка найбільше відповідає інтересам і можливостям людини, приносить задоволення як моральне (престиж, кваліфікація, повага), так і матеріальне (розмір заробітної плати), сприяє кар’єрі особистості.

Заклад професійної освіти більше 40 років готує кваліфікованих робітників для швейної галузі та сфери послуг, які стають успішними та конкурентноспроможними на ринку праці.

Про історію випускниці нашого закладу професійної освіти, яка створила власний бренд, читай тут

Як яскравий приклад – професійний шлях випускниці нашого закладу професійної освіти -дизайнера Юлії Абідової . Після закінчення школи, Юлія поступила на навчання до професійного училища № 38 (попередня назва Центру професійної освіти)  та отримала професію кушніра-розкрійника головних уборів, з 2000 року розпочала свій шлях та особистісний розвиток у швейній справі. Зараз Юлія – успішний  дизайнер одягу, реставратор шкіри і виробів з хутра.

 У своїй скарбничці професійних здобутків має дипломи, подяки, статті в глянцевих журналах, інтерв’ю для відомих програм, участь у модних показах.

Успішні випускники – наша гордість . Слова вдячності, з якими вони звертаються до своїх педагогів , їх життєві успіхи – це найкраща нагорода колективу закладу, яка надає відчуття причетності до великої справи професійної підготовки молоді та розбудови успішної України.

 

Кулінарний батл для майбутніх кухарів

Інтерактивні змагання по професіях, професійні батли регулярно проводяться в закладі освіти з метою підвищення рівня професійної майстерності та розвитку творчої активності здобувачів освіти,  сприянню підготовки їх до максимальної реалізації своїх знань, вмінь та навичок. А також з метою використання інтерактивних методів навчання для поліпшення якості підготовки фахівців відповідно до сучасних потреб ринку праці.

Цікаво та змістовно був проведений  в групі 2 з професії « Кухар- кондитер» кулінарний батл “Хто зверху?”

     Гра складалася з трьох раундів. Кожна команда по черзі вибирала питання на знання кухарської справи та  відповідала на них. Чим складніше було питання, тим більше балів отримувала команда. Учасники успішно впоралися з усіма завданнями.

         Хороші знання кулінарних секретів  показали всі учасники поєдинку і вибрати однозначного переможця не вийшло. Тож , перемогла дружба.