Daily Archives: 10.03.2025

Слово Кобзаря

        Кожного року з настанням весни до нас приходять  і ці урочисті дні – згадувати й озвучувати слова, ідеї провідника українського народу Т.Г. Шевченка. 9 березня 2025 року українська громадськість відзначала 211-ті роковини з дня народження Кобзаря. Ніби так давно був той день, а пророчі слова Тараса Григоровича наче й сьогодні лунають поміж нас: «В свої хаті – своя правда, і сила, і воля…»; або «Наша думка, наша пісня не вмре, не загине!». І особливо актуальне сьогодні: «Свою Україну любіть, любіть її во врем’я люте!..»

         Нам варто справді прислухатись до думок Тараса  Григоровича. Викладач української літератури А.Г. Біда, при підтримці здобувачів освіти з груп 3,22, провів виховний захід «Нам треба чути голос Кобзаря». Озвучувались цікаві й повчальні слова Тараса Григоровича, лунали його поетичні слова (постарались П. Агібалова (гр.3), Ю. Куні (гр.22)). Молоді люди й постарше продовжують осягати мудрість і значення постаті Кобзаря, його великої спадщини. А отже й не зникає важливий зв’язок поколінь, що особливо актуально в цей непростий час.

Завершення тижня перукарської справи

        Під час предметного тижня з перукарської справи відбувся майстер-клас «Форми стрижок», який провів Євгеній ГРІНЧЕНКО, майстер виробничого навчання. Слухачі та здобувачі освіти  ознайомилися з особливостями виконання різних форм стрижок.

        В останній день тижня перукарського мистецтва здобувачам освіти була запропонована онлайн- подорож “Hair Travel “(Від минулого до сучасного), яку провела Наталія ЛОГВІН, майстер виробничого навчання.

        Майбутні перукарі ознайомилися з розвитком перукарського ремесла Харкова, розглянули електроінструмент та види послуг 19 століття, а також мали змогу побачити як працюють перукарі в закордонних салонах ( Польща та США). Було цікаво.

Тиждень кулінарного мистецтва

        З 10 по 14 березня в нашому навчальному закладі розпочинається тиждень кухарів!
        Цей тиждень ми присвячуємо кулінарному мистецтву та творчості наших здобувачів освіти і викладачів.
        Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до святкування та отримати нові знання і навички в світі кулінарії!
        Приходьте, надихайтесь і відкривайте нові кулінарні горизонти разом з нами!