Daily Archives: 11.03.2025

Виховний захід: «Подорож у світ Масляної та млинців!»

        Предметний тиждень з професії «Кухар; кондитер» продовжується. У вівторок проведено виховний захід: «Подорож у світ Масляної та млинців!», який став справжньою мандрівкою у традиції української Масляної! Учасники заходу, педагогічні працівники та здобувачі освіти гр.2, 22, 31 з професії «Кухар; кондитер» дізналися про походження свята, його обряди та символіку млинців, які уособлюють сонце та прихід весни.

        Також презентували:

    🔹 Історію Масляної та млинців – від язичницьких вірувань до сучасних традицій.

    🔹 Відео майстер-клас – секрети приготування справжніх українських млинців: тонких, золотистих, з найрізноманітнішими начинками.

    🔹 Кросворд – інтерактивна гра, що допомогла краще засвоїти знання та перевірити уважність здобувачів освіти.

        Захід підготували майстри виробничого навчання: Наталія МОЛЧАНОВА та Людмила СТЕПАНІЩЕВА.

        Було смачно, пізнавально та весело! Учасники не тільки збагатили свої кулінарні навички, а й поринули в атмосферу народних традицій.

Початок тижня кухарів

        В закладі освіти розпочався тиждень кухарів. Протягом цього тижня організовуються різноманітні заходи: майстер-класи для здобувачів освіти, віртуальні подорожі, презентації автентичних страв.

        Крім того, в рамках тижня кухарів, проводиться конкурс серед здобувачів освіти на приготування найкращої страви.

Участь в обговоренні проєктів освітньо-професійних програм

11 березня 2025 року  відбулось розширене засідання кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну ННІ «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна: зустріч із стейкхолдерами та обговорення проєктів освітньо-професійних програм:

  • ОПП «Професійна освіта (Харчові технології)» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності А5;
  • Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології);
  • ОПП «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності А5.36;
  • Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості).

        Від закладу освіти взяла участь директор Світлана НЕЧІПОР. На засіданні були обговорені питання проблем розвитку вищої освіти за напрямками підготовки фахівців швейного та харчового напрямку. Стейкхолдери висловили пропозиції щодо вдосконалення освітніх програм. Загалом, усі присутні були об’єднані в питанні того, що практична підготовка – основа підготовки висококваліфікованого фахівця